Galna tider!

Vi lägger i växeln, sätter betet på kroken, stampar gasen i botten, börjar nedräkningen, dansar rumba med kokosnötter och koalor!
NU KÖR VI!

Vi har rest oss igen! Vi är tillbaka! Benjamin skall släppas på RIKTIGT! Hårdpärm och nytt omslag och hela faderullan! Den är till och med översatt till ENGELSKA och skall ut på internationella marknaden nästa år. Det är helt sjukt, precis som vi! Bättre kan det inte bli!

…eller, jo förresten, om du köper vår bok, visar ditt stöd. Och du kommer inte ångra dig. Den är sjukt… sjuk OCH rolig! Ha! Där fick vi till det! Japp! erhm… I alla fall.

Gött att du är här! Rulla fram fatet med bananlikören, ta en tugga i löken, spring till förbokningen här, och påbörja vägen till ett bättre du!

Pöss på dig!
/Jakkin & Ptoby med tyst P
omslag-till-benjamin-webb-sve-2-1483x2048-3

Förlåt…

Idag fick vi ett klagomål från en av våra läsare.
Han förbannade oss tydligt för att vi hade fått honom att bli någon slags källa för stirrande blickar och han uttryckte sin oro för att hans medresenärer på bussen, som var det publika färdmedlet han transporterade sig på, skulle tro att han var galen. Allt detta hände innan han ens kommit förbi sidan åtta i Benjamin.

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det oerhört fruktansvärda du måste ha utstått och förbinder oss högtidligt att inte skriva så roliga böcker att det kan orsaka psykologiska besvär och avsky från omvärlden i framtiden. Eller så skickar vi dig en lök som plåster på såren.

Här får du lite akut tröst i form av en kattunge eller två. Håll till godo.

Mvh
Jakkin & Toby

UPPDATERING!

Goda nyheter. Det verkar som att vi är förlåtna. Vi fick detta meddelandet från Thorgal Kristensen som var den utsatta personen på bussen:

Thorgal Kristensson: *asg* Jag ska försöka att, i min enorma godhet, förlåta herrar Wiss och Jacobsson!”

Vi känner oss mycket lättade och lovar att göra vårt bästa för att det inte skall upprepas. 

Varma hälsningar
Jakkin & Toby

Intervjuer och annat gött bös!

Nu har det blivit liksom så att Jakkin har fastnat på en massa andra människors papper. Mycket roligt!

Här är ett urval av det vi hittat 🙂

Lite prat om hur man kan skriva om man sliter med det.

Jakkin Wiss – Att lyckas med sin bok

En intervju med Jakkin Wiss angående vad han är för en filur samt en del om Benjamin.

http://nathaliesjogren.wordpress.com/?s=jakkin

Mycket nöje! 🙂

Sci-Fimässan i Göteborg 2013

Under helgen så gästade vi SCI-Fimässan i Göteborg!

Häng med så berättar vi hur det var!

Efter att vi fått packa upp och installerat oss, kopplat in den intravenösa koffeinmaskinen och tvättat våra fötter så satte vi oss till bords och inväntade de första besökarna. En kort utflykt till ingången strax innan öppning avslöjade en kö som antagligen hade sin egen omloppsbana! Vansinnigt roligt! Ganska snart kom nyfikna mässbesökare och pratade med oss om vår bok.

På vårt bord hade vi, förutom vår bok, också en behållare med gula lökar. Det var alldeles nödvändigt för att få ihop helheten och alla diskussioner om huruvida det var galenskap eller inte kan tas på hemsidan www.visstfinnstomten.se.

Vi bjöd besökarna att bläddra i löken och lukta på böckerna. Dessutom fick man med en helt egen gul lök vid köp av vår bok. Signerad självklart. Ja, löken också. När man nu läser sin nyinköpta Benjamin kan man, vi väl valda tillfällen i boken, ta en stor sniff på löken för att verkligen sätta sig in i historien. Vi kallar det interaktiv underhållning. Som youtube ungefär! …fast, ändå kanske inte riktigt som youtube…

Självklart följer ju Döden både vår blogg och våra framgångar! Han kom och hälsade på för att se till att vi skötte oss och representerade hans medverkan i vår bok ordentligt!

Melanie, som ses på bilden här ovan var en av de lyckliga nya ägarna till en alldeles egen lö.. eh.. Benjaminbok! Som en sann supertrooper ”StormTrooper?” tog hon ett rejält bett av löken framför våra kameror och fick således en liten rabatt och blev odödligförklarad i Benjamins hall of fame!

Döden passade även på att kolla in mässbesökarna ordentligt! Här står en lycklig kille vid namn Benjamin tillsammans med vår bok Benjamin. Döden uppskattade det roliga i situationen och åt Tobys kaka efteråt. Vi tror att han ler. Tack för att du köpte vår bok Benjamin!

Mässans minst sci-fiinspirerade besökare, men valpen fick i alla fall Toby att bli alldeles radiostyrd! Kanske den sötaste besökare vi hade! Men han gillade inte lök…

Vi är också Fireflyfans och blev minst lika glada över att bli fotograferade med söta Josefine som hon ser ut att vara över att stå mellan oss 🙂 Hon köpte också med sig en bok hem och vi längtar efter att höra vad hon tycker om den!

Det kan vara så att Döden är det läskigaste som finns. Men jäklar vad bra han gör sig på bild!

Toby passade på att läsa högt ur Benjamin för vår alldeles nyinköpta lila drake ” Anns drake faktiskt, men vi adopterade den”. Draken var skapad av en underbar tjej som stod bredvid oss på mässan. Hon kunde virka precis vad som helst! Vi vill virka vår nästa bok. Borde gå. Låter rimligt.

Vi fick också celebert besök på mässan! Förutom att John Rhys-Davies kom förbi och tog oss i hand för att önska oss en riktigt bra dag så kom vår vän Anna Vintersvärd som är arrangör för bokmässan Andra Världar och hängde med oss ett tag! Det kryllade av Stormtroopers, V-soldater och Trekkers, alla underbart härligt nördiga, så det passade oss perfekt!

Vi älskade Sci-Fimässan och kommer gärna tillbaka! Ni besökare är ju helt vansinnigt härliga och så mycket positiv feedback ger en gåshud! På det bra sättet!

Nu inväntar vi kommentarer från alla de som köpt vår bok och passar på att ta den här måndagen lite lugnt innan allt drar igång igen 🙂

Ta hand om er! Live long and prosper! May the force be with you! Dont let anyone take the sky from you!

ONE BOOK TOO RULE THEM ALL!

En saga från andra världar

Det var riktigt sabla svinkallt ”varför svinkallt? Svin är inte kalla!” på morgonen när vi packade allting för att ta den ändå ganska långa bilturen för att ta oss till bokmässan Andra Världar.

Turen dit var ju inte så farlig, men med tanke på att vi också skulle packa för två eldshower i Karlskoga dit vi skulle åka på lördagen och sedan ta oss tillbaka på söndag morgon innan vi åter skulle åka tillbaka till Göteborg så kände vi att vägdammet riskerade att fastna i halsen på oss och bygga bo där. Men veteraner på att att käka asfalt som vi är, så var det bara glada miner som hoppade in i Oliver (Vår trotjänare och motorvägserövrande amerikanska skitbil) och stampade på gasen.

Vi trodde länge att vår gps Patrik, eh, nej förlåt, Patric som vår engelska mobilversion heter, hade visat oss helt tokigt när vi kört igenom minst en urskog och kommit en bra väg in i en annan. Någon sa något om att om han hörde en banjo så är det var och en för sig själv.

 

Plötsligt såg vi en skylt som löd ”Sägnernas hus” och lyckan var total!

 

Vi parkerade på baksidan och vecklade ut oss från bilen. Någon med ett gammelmansvrål men det dementeras om någon frågar.

En fantastiskt söt flicka med stort rött hår visade sig vara arrangören Anna Vintersvärd, och efter en kram eller två så blev vi invisade bakvägen.

När vi väl gått vilse en gång och tappat bort Toby, som själv hävdar att han hela tiden visste var han var och att det bara var vi som var borta, så gick vi uppför en trapp och tappade hakan.

Vilken lokal! Vi kunde bara titta på varandra och inga ord behövde sägas. Vi ville flytta in och bo där nu bums direkt och gärna på en gång.

Innan vi dreglat vattenskador i träplanken under oss så lyckades vi rycka oss loss från hänförelsen och började ta in alltihop lite mer vuxet och lite mindre som fyra små barn som precis hittat en drake, gjord av choklad.

 

Vi var ganska tidiga och alla utställarborden stod uppställda prydligt i jättelokalen och en förväntansfull stämning låg över oss allihop. Lite grand som dagen innan julafton.

Snabbt packade vi ur Oliver och byggde upp vår monter innan vi begav oss ut på jakt efter mat.

När vi kom tillbaka var det febril aktivitet i Sägnernas hus och vi studsade runt mellan borden, nyfiket tittande på vad alla andra hade med sig. Vi hälsade åt höger och vänster och förstod ganska snart att vi kommit rätt. Här fanns det människor som oss!

Dagen efter började allting och vi satt vid vårt bord klockan tio med nerverna kittlande som skalbaggar innanför skinnet. Benjamins första mässa!

Vi hade några helt fantastiska dagar på Sägnernas hus. Vi sålde ganska många böcker med tanke på att det inte var så många besökare, och vi köpte med oss ett gäng hem. Inte så konstigt när allt som säljs där är sådana som vi alla älskar!

Vi hade högläsning av ett stycke ur Benjamin och det togs emot med gapskratt och applåder av de som lyssnade. Det värmer i hjärtat och vi längtar till nästa gång!

Vi skulle vilja skriva om alla de fantastiska människorna som var där och ställde ut, men det finns ingen av dem som vi inte skulle vilja skriva om så vi skriver om alla på en gång: NI ÄR UNDERBARA!

Om ni vill läsa vad de skriver om sin upplevelse på Sägnernas hus och Andra Världar så kan ni göra det här:

Nathalie Sjögren – http://nathaliesjogren.wordpress.com/2013/03/25/hemma-igen-fast-fortfarande-kvar-i-andra-varldar/

Pernilla Perny Lindgren – http://theperny.blogspot.se/

Eva Holmqvist – http://ettknytt.blogspot.se/2013/03/andra-varldar-en-upplevelse.html

Birgitta Fernström – http://blogg.birgittafernstrom.se/#home

Länk till Andra Världars facebooksida – http://www.facebook.com/SagnernasHus?ref=ts&fref=ts#!/pages/Andra-V%C3%A4rldar/551130821573624?fref=ts

Länk till Sägnernas hus – http://www.facebook.com/SagnernasHus?ref=ts&fref=ts

Stor kram och tack till Anna och Daniel Vintersvärd som var arrangörer för Andra världar!

Missa INTE Andra Världar 2014!

Och hälsa gärna på oss i Benjamins monter på Sci-Fimässan i Göteborg där vårt förlag Angelworks står. Vår specialutgåva kommer att säljas alla tre dagarna. På söndagen kommer vi dit och signerar böcker för brinnande livet så missa inte det!

Håll höjd!

Jakkin, Toby & Ann

 

Andra Världar! Här kommer vi!

Förberedelserna inför Andra Världars bokmässa pågår för fullt både hos oss här i Göteborg och hos dem där borta i , eh, Andra Världar.. hrmm.. I alla fall…

Snart åker vi dit, rättare sagt imorgon, och om man missar denna häftiga mässa med intriktning på fantasy, skräck och Sci-Fi så är man en riktigt, riktigt, riktigt tråkig person på alla sätt och vis, och om det inte dammar om den personen när den tråkar runt så är världen upp och ned. Den här världen alltså, inte andra världar. Har vi gjort oss förstådda? Bra!

Här kan du läsa mer om Andra Världar: http://andravarldar.blogspot.se/

Kom och nosa på oss, kläm lite grand på Toby, lukta på böckerna (eller Toby, båda är en upplevelse) och ha det rysligt trevligt!

Ses där!

/Jakkin, Toby & Ann

STORA NYHETER

Förlaget Angelworks har idag officiellt gått ut med att de vill ta sig an Benjamin!

Detta är helt fantastiskt och vi hoppas på ett mycket spännande samarbete framöver.

Mer nyheter om detta kommer att läggas ut här i strid ström framöver och förhoppningsvis får hela hemsidan ett litet ansiktslyft!

Detta betyder givetvis att vi upphör med försäljningen av vår specialutgåva. De kvarstående exemplar som finns kommer kanske att användas på något roligt sätt framöver!

Kom ihåg att drömmar kan bli sanna om man bara kämpar på ordentligt!

Håll Höjd!

/Jakkin Wiss & Toby Johansson

LEVERANS!

Igår kom 250 purfärska exemplar av specialutgåvan Benjamin!

Nu slickar vi kuvert och postar för fulla muggar för att de som beställt och betalt skall få sina böcker.

Väldigt mycket händer just nu, men vi väntar lite med att berätta allt 😉