En saga från andra världar

Det var riktigt sabla svinkallt ”varför svinkallt? Svin är inte kalla!” på morgonen när vi packade allting för att ta den ändå ganska långa bilturen för att ta oss till bokmässan Andra Världar.

Turen dit var ju inte så farlig, men med tanke på att vi också skulle packa för två eldshower i Karlskoga dit vi skulle åka på lördagen och sedan ta oss tillbaka på söndag morgon innan vi åter skulle åka tillbaka till Göteborg så kände vi att vägdammet riskerade att fastna i halsen på oss och bygga bo där. Men veteraner på att att käka asfalt som vi är, så var det bara glada miner som hoppade in i Oliver (Vår trotjänare och motorvägserövrande amerikanska skitbil) och stampade på gasen.

Vi trodde länge att vår gps Patrik, eh, nej förlåt, Patric som vår engelska mobilversion heter, hade visat oss helt tokigt när vi kört igenom minst en urskog och kommit en bra väg in i en annan. Någon sa något om att om han hörde en banjo så är det var och en för sig själv.

 

Plötsligt såg vi en skylt som löd ”Sägnernas hus” och lyckan var total!

 

Vi parkerade på baksidan och vecklade ut oss från bilen. Någon med ett gammelmansvrål men det dementeras om någon frågar.

En fantastiskt söt flicka med stort rött hår visade sig vara arrangören Anna Vintersvärd, och efter en kram eller två så blev vi invisade bakvägen.

När vi väl gått vilse en gång och tappat bort Toby, som själv hävdar att han hela tiden visste var han var och att det bara var vi som var borta, så gick vi uppför en trapp och tappade hakan.

Vilken lokal! Vi kunde bara titta på varandra och inga ord behövde sägas. Vi ville flytta in och bo där nu bums direkt och gärna på en gång.

Innan vi dreglat vattenskador i träplanken under oss så lyckades vi rycka oss loss från hänförelsen och började ta in alltihop lite mer vuxet och lite mindre som fyra små barn som precis hittat en drake, gjord av choklad.

 

Vi var ganska tidiga och alla utställarborden stod uppställda prydligt i jättelokalen och en förväntansfull stämning låg över oss allihop. Lite grand som dagen innan julafton.

Snabbt packade vi ur Oliver och byggde upp vår monter innan vi begav oss ut på jakt efter mat.

När vi kom tillbaka var det febril aktivitet i Sägnernas hus och vi studsade runt mellan borden, nyfiket tittande på vad alla andra hade med sig. Vi hälsade åt höger och vänster och förstod ganska snart att vi kommit rätt. Här fanns det människor som oss!

Dagen efter började allting och vi satt vid vårt bord klockan tio med nerverna kittlande som skalbaggar innanför skinnet. Benjamins första mässa!

Vi hade några helt fantastiska dagar på Sägnernas hus. Vi sålde ganska många böcker med tanke på att det inte var så många besökare, och vi köpte med oss ett gäng hem. Inte så konstigt när allt som säljs där är sådana som vi alla älskar!

Vi hade högläsning av ett stycke ur Benjamin och det togs emot med gapskratt och applåder av de som lyssnade. Det värmer i hjärtat och vi längtar till nästa gång!

Vi skulle vilja skriva om alla de fantastiska människorna som var där och ställde ut, men det finns ingen av dem som vi inte skulle vilja skriva om så vi skriver om alla på en gång: NI ÄR UNDERBARA!

Om ni vill läsa vad de skriver om sin upplevelse på Sägnernas hus och Andra Världar så kan ni göra det här:

Nathalie Sjögren – http://nathaliesjogren.wordpress.com/2013/03/25/hemma-igen-fast-fortfarande-kvar-i-andra-varldar/

Pernilla Perny Lindgren – http://theperny.blogspot.se/

Eva Holmqvist – http://ettknytt.blogspot.se/2013/03/andra-varldar-en-upplevelse.html

Birgitta Fernström – http://blogg.birgittafernstrom.se/#home

Länk till Andra Världars facebooksida – http://www.facebook.com/SagnernasHus?ref=ts&fref=ts#!/pages/Andra-V%C3%A4rldar/551130821573624?fref=ts

Länk till Sägnernas hus – http://www.facebook.com/SagnernasHus?ref=ts&fref=ts

Stor kram och tack till Anna och Daniel Vintersvärd som var arrangörer för Andra världar!

Missa INTE Andra Världar 2014!

Och hälsa gärna på oss i Benjamins monter på Sci-Fimässan i Göteborg där vårt förlag Angelworks står. Vår specialutgåva kommer att säljas alla tre dagarna. På söndagen kommer vi dit och signerar böcker för brinnande livet så missa inte det!

Håll höjd!

Jakkin, Toby & Ann

 

Bookmark the permalink.

One Response to En saga från andra världar

  1. Underbart, kunde inte beskrivit upplevelses bättre själv! När är sci-fi mässan i Gbg, förresten? Bor ju bara 5 därifrån. 🙂